Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsguide "förnyade" föreningslivet

/
  • Festlig guide förnyar föreningar. På grund av omfattande korrekturfel i årets Fritids- och kulturguide för Borlänge har föreningslivet förnyats radikalt, eller vad sägs om att IK Brage numera håller på med slalom. Visserligen har det gått utför för klubben på senare år, men riktigt så illa är det inte.

Annons

I dagarna har Fritids- och kulturguiden för Borlänge 2007/08 distribuerats till samtliga hushåll. Den lilla skriften innehåller ett register över Borlänges föreningar samt ett register över olika verksamheter. Ska man tro guiden har många av Borlänges föreningar ändrat verksamhetsinriktning ganska rejält den senaste tiden.

För i guiden kan man läsa att Svenska Kyrkans Unga sysslar med pensionärsverksamhet, att IK Brage har gått över till slalom, Bullermyrens IK till boxning, Borlänge tennisklubb till teater och Borlänge Taekwondoklubb till radioverksamhet. Dessutom sägs det att Liberala ungdomsförbundet sysslar med konflikt- och rollspel, att Radioflygklubben Viggen utövar simning, att De ensammas förening spelar golf och att Pingstförsamlingen idag är en orienteringsklubb.

Tittar man bara i föreningsregistret är all a uppgifter korrekta och helt i sin ordning. Men när man använder sig av verksamhetsregistret och de hänvisningar det ger till föreningsregistret blir det i många fall helt uppåt väggarna.

Felen i Fritid- och kulturguiden lockar i alla fall till skratt. Eller vad sägs om att damerna i Sellnäs kyrkliga arbetskrets numera också spelar hockey och att Jussi Björlingsällskapet idag är en religiös förening precis som Kurdiska kulturföreningen, Kvarnsvedens socialdemokratiska kvinnoklubb, moderata samlingspartiet, socialdemokraterna och Svenska Turistföreningen.

Guiden är producerad av företaget Kommunmedia i Borås vilka gör liknande guider åt många svenska kommuner.

- Nu ska vi först och främst ta reda på hur felen har kunnat uppstå och därefter ta en diskussion med Borlänge kommun om hur vi ska gå vidare, säger den ansvarige utgivaren Alexander Eriksen.

Kultur- och fritidsguiden för Borlänge är tryckt i 26 600 ex och bekostas framför allt via annonsintäkter.

Kanske en bra affär för annonsörerna då guiden riskerar att bli sommarens hetaste humorläsning.

Mer läsning

Annons