Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Reinfeldts nya miljöpolitik.

/

Annons

Valsegern i höstas dominerade konferensen som avslutades i lördags med statsminister Fredrik Reinfeldts första stora tal till partikamraterna, ett tal som utformades till en plattform för moderaternas nya miljöpolitik.

- Förändra er eller dö, var hans uppmaning till kommunpolitikerna. Enligt Reinfeldt finns idag ingen större utmaning än att få partiet och medlemmarna att ändra kurs och ta varningarna om miljöhotet på största allvar.

Till konferensen hade ett stort antal delegater från Dalarna rest. Dels för att lyssna till budskapet från den nya regeringens medlemmar och dels för att träffa alla de kommunpolitiker från hela landet.

- Intressant att få veta hur de bar sig åt, de som lyckades ändra den lokala maktbalansen, menar Clas Jacobsson från Borlänge.

- En sak som starkt underströks under konferensen var att vi inte nu får slå oss ned och vara nöjda, nästa valkampanj börjar i praktiken redan nu. Vi får ingenting gratis, menar Jan Tannefors.

Från Borlänge deltog, förutom Clas Jacobsson, Anna Granlund, Ingemar Ström, Margaretha Sjölund, Hans-Erik Jansson, Anders Dahlman, Bibbi Erikson, Jan Tannefors, Carl-Oscar Bohlin och Vello Üprus.

Mer läsning

Annons