Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsmuseet firar 30 år - har placerat ut 300 paket

Idag, den 30 november, firar Framtidsmuseet 30 år. Och för att göra firandet till någonting utöver det vanliga har man valt att placera ut hela 300 paket på platser i Borlänge, Falun, Mora och Djurmo.

Annons

Framtidsmuseet blev för 30 år sedan Sveriges första Science Center. Något som man valt att fira på flera olika sätt.

– Vi har gjort lite olika saker. I helgen hade vi en jubileumshelg. Då kostade inträdet till museet 30 kronor, förutom för de som var 30 år. De fick gå in gratis, säger Framtidsmuseets informatör Heléne Ecström.

Och under onsdagen fortsatte man födelsedagsfirandet.

– Idag har vi varit runt i Borlänge, lite i Falun, lite i Mora och lite i Djurmo och placerat ut paket. Så hittar man ett litet oranget paket så är det från oss, säger Heléne.

Så här ser paketen ut!

Det handlar om hela 300 paket som "gömts" på centrala och folktäta platser i städerna. Heléne beskriver dem som orangefärgade foliepåsar i modell mindre.

– Vi har till exempel varit i Kvarnsveden Skräddarbacken och Domnarvet här i Borlänge. De är placerade på platser där folk rör sig, säger Heléne.

I paketen gömmer sig olika presenter. Bland annat presentkort och årskort som gäller på museet.

– Det är svårt att lägga ut saker med ett stort värde, så det står att man får komma till oss för att hämta ut sin gåva. Sen har vi också uppmanat personerna som hittar paketen att visa upp dem på sociala medier. Har man gjort det så får man en fribiljett hos oss, säger Heléne.

Paket har placerats ut på flera platser i länet. Här är ett paket som hängts upp i centrala Borlänge.

Vidare anordnas olika lunchseminarier på museet med anledning av firandet. Och att man uppmärksammar 30 årsdagen på det här sättet anser Heléne vara viktigt, precis som museets roll i samhället.

– Vår verksamhet är viktig både i skolvärlden och i näringslivet. Vi lever i ett högteknologiskt samhälle där det redan idag är brist på teknologer och ingenjörer. Därför behöver vi finnas och stimulera intresset för naturvetenskap och teknik, säger Heléne.

Framtidsmuseet firar 30 år.

Mer läsning

Annons