Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångsrika killar vann storcup

/
  • IBF Borlänge tog hem Storvretacupen i klassen P97 L efter en finalseger mot finska TPS Musta förra veckan (P97 L står för Pojkar födda -97, lätta gruppen.)

Innebandylaget IBF Borlänge-P97 tog hem Storvretacupen i Uppsala förra veckan. Med endast en poängförlust var laget obesegrat genom hela turneringen.

Annons

Efter sju matcher i den årliga innebandyturneringen Storvretacupen stod IBF Borlänge-P97 som vinnare i klassen P97 L. Laget mötte finska TPS Musta i finalen och vann med 4-2. Laget var obesegrat med endast en poängförlust i gruppspelet mot Ekerö IK som slutade oavgjort med 2-2. Turneringen hölls i Uppsala den 3:e till 5:e januari i år. Enligt lagets tränare Daniel Backlund var vinsten över förväntan.

– Det är fantastiskt roligt, vi trodde inte att killarna skulle vinna hela cupen. Det var ett tufft motstånd, säger Daniel Backlund.

Laget, som består av ett 20-tal killar födda -97 och -98, tränar två gånger i veckan och har även vunnit DM år 2009 och 2010. Storvretacupen är en av Sveriges största innebandyturneringar och hålls årligen i Uppsala.

Mer läsning

Annons