Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtjusta elever på invigning

/
  • Eleverna var nyfikna och höll ögonen på den uppdukade förrätten när de äntligen fick gå in i sin nya matsal. Julia Finnberg Weideborg (med hårspänne) och Emilia Hägg som går i förskoleklass var bland de första eleverna som fick gå in.
  • När Tjärnaskolans matsal invigdes i dag serverades Abdullahi Ali i 2A det vegetariska alternativet av pedagogen Lisa Hedlund.
  • Emilia Hägg som går i förskoleklass tycker att det är bra att matsalen nu är renoverad.
  • Zack Lagin och Rojda Celik i förskoleklass fick äta i den nyrenoverade matsalen under den första sittningen.

I dag invigdes Tjärnaskolans nya kök och matsal.
Eleverna reagerade med förtjusning.
– Det är skönt att slippa gå och hämta mat, berättar Abdullahi Ali i 2A efter att han blivit serverad huvudrätten.

Annons

Tjärnaskolan invigde i dag den nyrenoverade matsalen och köket. Innan eleverna fick gå in i matsalen hölls det flera tal.

– Jag är gammal Tjärnaelev. Mina favoriträtter var leverbiff och lappskojs, berättar skolområdeschefen Kenth Carlsson i sitt tal.

Barn- och bildningsnämndens ordförande Mari Jonsson (S) var glad över att få inviga matsalen och nämnde att skolorna i exempelvis Norge inte har några matsalar.

– Nu ska jag få göra något som jag aldrig har fått göra förut, nämligen att klippa band. Jag känner mig lite som kungen, sa Jonsson innan hon klippte av bandet och förklarade matsalen för invigd.

Dagen till ära fick eleverna en trerätters lunch bestående av tunnbrödsrulle och cider, kycklingben med ris, sallad och currysås samt glass med frukt och chokladsås.

– Det är skönt att slippa äta i skolan. Matsalen var inte så in förut, men det är bättre nu, berättar Julia Finnberg Weideborg i förskoleklass.

Invigningslunchen var uppdelad på två sittningar där de yngre barnen fick äta först. Skolans personal var uppklädd i svartvitt och agerade serveringspersonal.

– Jag vill bli serverad jämt. Jag vill inte gå och hämta mat själv, säger Abdullahi Ali i klass 2A.

Även personalen trivdes med serveringsuppdraget.

– Det är ett roligt sätt att starta på. Vi har nog alla längtat efter den här dagen, säger pedagogen Lisa Hedlund.

Renoveringen innebär exempelvis att matsalen har fått en ny entré med hiss samt att golv och tak numera är ljudisolerat. De ursprungliga trappräckena och marmorgolvet i kapprummet på nedervåning har också lagats och putsats och toaletterna är nya. Hela köket är också ombyggt och har nu modern utrustning.

– Det är fullt upp, men det känns jättebra. Äntligen får vi laga mat igen, säger husmor Agneta Eng.

Renoveringen har pågått under större delen av 2011. Under byggtiden har eleverna ätit i skolbyggnaden. Upprustningen kostade runt 25 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons