Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forssa vann i finalen

/
  • Mål! Forssas Jonas Lindsten slår här in det avgörande 2–1 mot Djurgården.  Foto: Janne Eriksson
  • P15–segrare. Forssa BK vände och vann mot Djurgården i P15–finalen. Slutresultatet skrevs till 2–1.  Foto: Janne Eriksson
  • Måljubel. Jonas Lindsten jublar efter sitt avgörande mål mot Djurgården.  Foto: Janne Eriksson

Annons

Efter 0-0 i paus kom dock kallduschen för Forssa i den andra halvleken. Även där hade man ägt spelet långa stunder innan stockholmarna stack fram och gjorde 1-0.

- En riktig kalldusch. Men jag tycker vi visar en oerhört moral som fortsätter gnugga på trots det insläppta målet, säger Brcic.

Och mycket riktigt, Forssa höll uppe spelet och minuterna senare fixade Jakob Brcic en straff åt FBK som Sebastian Arvidsson förvaltade på bästa sätt.

Denne Jakob Brcic skulle visa sig bli tungan på vågen då han även låg bakom 2-1-målet då han spelade fram Jonas Lindsten till det matchavgörande målet.

- Under hela turneringen har vi spelat oerhört stabilt, även om det var väldigt jämnt i semifinalen mot Brage där vi vann på straffar.

- Men jag tycker ändå att vi varit det bästa laget och förtjänar den här segern.

- Grabbarna har följt matchplanen från början till slut och har gjort en fruktansvärt bra turnering, berömmer Bernhard Brcic.

Lagkaptenen Gustaf Hindriks och Jakob Brcic bäst i ett mycket duktigt Forssa.

Matchen i sig hade inte något större underhållningsvärde utan präglades istället av en hel del kamp.

Målchanserna gick att räkna på en hand, och där hade Korsnäs de absolut vassaste möjligheterna. Ett ribbskott i samt ett närskott som Kvarnsvedens målvakt gjorde en fantomräddning på.

- Det var nära, men jag tycker även att de hade ett par rätt bra lägen också, säger Rasimus.

Matchen gick till förlängning och i slutet av den första förlängningshalvleken avgjorde Anna Hinders med en klassisk strumprullare.

- Det var kanske inte världens snyggaste mål, men vad spelar det för roll?, säger Erik.

Mer läsning

Annons