Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förkortat öltält godkänns

/

Annons

Nostalgidagarna sammanfaller i år med Barnens dag. Tältkrögarna i Örebro fåt tillstånd till ett serveringstält på västra Ovanbroparkeringen, åt resecentrum till. Företaget har sökt serveringstillstånd mellan klockan 18-01 under fyra dagar,

Socialnämnden ger tillstånd till detta, med undantag av en timmer på lördagen. Då får tältet öppna klockan 19, med motiveringen att barnens dag har aktiviteter i parken alldeles intill. Nämnden vill inte att alkoholservering kopplas ihop med dessa aktiviteter.

Nämnden menar också att det är olyckligt att servering av alkohol sker inom samma område som barnens Dag-föreningen har aktiviteter. Om arrangemanget återkommer nästa år, vore det enligt nämnden, önskvärt om dessa aktiviteter skiljdes åt, rent geografiskt.

Klartecken för serveringstält får även Robert Marcus, på Rommehedslägret, i samband med den stora Citroenträffen i slutet av juli. Det blir två tält inom det inhägnade området. Hela det inhägnade lägret betraktas som serveringsyta. Dessutom ges tillstånd för Stambaracken. Serveringstiden blir 11-02.

Socialnämnden konstaterar dock att det ur ett alkoholpolitiskt perspektiv inte är tillfredsställande med alkohol under ett arrangemang med blandade åldrar. Sökanden är medveten om att den blandade åldersgruppen ställer stora krav på personal och vakter.

Mer läsning

Annons