Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag ska anställa 50 personer

/

HiQ etablerar sig i Borlänge.
Företaget räknar med 20 anställda under 2012.
– Vi har fått en kalasstart, säger Fredrik Hoel, platschef.

Annons

IT- och managementkonsultbolaget HiQ satsar i Borlänge. Förutom platschef Fredrik Hoel har ytterligare tre personer anställts, och tre personer är på väg in.

Starkt bidragande orsaker till etableringen är ramavtal med Trafikverket och landstinget Dalarna.

– Det är grundpelare. Men vi har också skaffat ett par kunder inom industrin, berättar Fredrik Hoel som räknar med att inom en snar framtid ha en lösning på lokalfrågan.

Bedömningen är att 20 anställda behövs innan 2012 har passerat och att personalstyrkan är uppe i ett 50-tal personer inom tre år. Men tillväxt är inte det som sätts i främsta rummet, enligt Fredrik Hoel.

– Kvalité kommer i första hand, sedan lönsamhet och tillväxt.

Företaget är specialiserat på kommunikation, utveckling av mjukvara och affärskritisk IT.

– Vi gör avancerad teknologi tillgänglig för våra kunder.

Bolaget har över 1 200 medarbetare och finns på tio platser i fyra länder. Verksamheten i Borlänge blir den nordligaste utposten och är till en början knuten till HiQ Mälardalen.

Fredrik Hoel hoppas kunna rekrytera den personal som behövs, även om det inte är den lättaste uppgiften. Han menar att varumärkets styrka ska underlätta. Företaget har exempelvis flera år i rad utsetts till bästa IT-konsult av en stor affärstidning.

Att HiQ väljer att satsa i Borlänge gläder Fredrik Hoel, som själv har sina rötter här och flyttade hem för en del år sedan efter att ha utbildat sig och arbetat på annat håll.

– När jag flyttade från Borlänge tänkte jag inte flytta tillbaka.

Men så blev det, och Hoel menar att Borlänge förändrats positivt under de senaste åren. Att det finns en annan anda, ett mer öppet klimat. Han konstaterar också att det finns en oerhört stor kompetens på IT-sidan. Han gläds också åt nya etableringar och framtidstro.

– Bland de vi rekryterat finns någon som kommer direkt från Högskolan, några lokala och några hemvändare. Hemvändarna blir jätteviktiga för oss att hitta.

Mer läsning

Annons