Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkstorm mot byggplaner

/
  • Stoppa planerna. Astor Johansson, Anita Karlsson, Lena Annbjer, Gunilla Chamat, Katarina Svartling-Sandberg med en del av Hönsarvsbarnen. I byn möter byggplanerna stort motstånd.

Annons

120 personer har skrivit under protestlistor mot förslaget till detaljplan för området öster om Moes väg. Kommunen vill öppna möjlighet för attraktivt boende.

Men de som protesterar vill inte att det ska byggas villor i området. De ser det som ett stort ingrepp i naturmiljön och som något som drabbar redan boende i området. Som något som förstör en uppskattad oas i byn.

Här har barnen åkt pulka i alla år, och skolklasser och dagis använder platsen sommar som vinter. Den breda stigen som leder upp mot Hönsarvsberget används som promenadstråk. De som vill nå elljusspår och motionsslingor använder också uppfarten.

- Det här förstör för så många människor. För skolan, dagis, motionärer, mulle och många andra. Vi tänker på kommande generationer som också vill uppleva naturen på nära håll, säger Lena Annbjer, en av de som protesterar mot planerna.

Hon bor vid Moes väg och påverkas därför även direkt personligen av byggplanerna.

- Vad jag ser kommer vår skogstomt bort. Istället får vi en asfalterad gata både längs med tomten och ovanför.

Lena Annbjer är också dagmamma och som sådan använder hon ofta området för barnens lek. Det handlar om fem tomter. Tre på åkern vid Moes väg, två längre upp i backen.

Anita Karlsson säger att det varit ett strövområde i generationer. Åkern, som också är tänkt att bebyggas, är en samlingspunkt i byn där det regelbundet ordnas gemensamma aktiviteter.

- Om det byggs här så vill inte jag bo kvar. Då har de förstört klipporna och hällarna. Det här är värt att bevara. Det är så fel att börja inkräkta på Hönsarvsberget. Börjar man så fortsätter man.

Mer läsning

Annons