Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet vill behålla p-skivan i Borlänge centrum

Politikerna ställer sig bakom slopandet av p-skivan.
Men inte alla.
Folkpartiet befarar att centrumhandeln drabbas.

Annons

Någon gång före sommaren slopas p-skivan i Borlänge centrum. Det kommer då att kosta att parkera på Ovanbroparkeringen redan från första timmen. I dag är det gratis - om p-skiva används.

Som tidningen berättat tidigare blir avgiften en krona i timmen, de första två timmarna. Sedan ökas den successivt.

Kommunstyrelsens ordförande jan Bohman (S) hoppas att det blir bättre snurr på parkeringsplatserna i centrum, vilket ska gagna handeln. Finansutskottet ställde sig i går bakom förslaget.

Folkpartiet menar dock att det hela är oklokt. Partiet vill behålla p-skivan i sin nuvarande form och att kommunen tar hela kostnaden för detta, för att hjälpa centrumhandeln. Så blir det inte.

Frågan ska nu vidare och slutligt behandlas i kommunfullmäktige innan de nya p-automaterna monteras och den nya avgiften införs. Troligen börjar de nya bestämmelserna gälla någon gång under försommaren. På sikt ska det även bli möjligt att betala i efterskott,

– Vi använder taxan som styrmodell för att skapa utrymme i stan, säger Jan Bohman om den nya parkeringstaxan.

Han konstaterar också att de parkeringshus som finns i Borlänge centrum ska synliggöras på ett betydligt bättre sätt än vad som är fallet i dag. Detta är något som ska ske i samverkan med fastighetsägarna.

– Parkeringsgaragen ska skyltas upp bättre. Det pågår ett arbete runt det här inom centrumföreningen, säger Jan Bohman.

Mer läsning

Annons