Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flest jobbar i småföretag

/
  • Bättre klimat. Borlänge får bra betyg när det handlar om företagsklimatet. Per-Arne Lundqvist och Magnus Hinz vill göra det ännu bättre.

Annons

I Borlänge finns enligt Företagarnas statistik över 3 000 företag. Bara några är riktigt stora, flertalet är små, med få eller inga anställda.

- Det ser ungefär lika ut i Borlänge som i övriga Sverige, säger Per-Arne Lundqvist.

Om enmansföretagen i Borlänge skulle anställa en person skulle hundratals nya jobb skapas. Lundqvist menar att regelverk och annat behöver förändras så att fler vågar ta steget och anställa.

- Det är i småföretagen som tillväxten finns.

Han menar att de stora företagen inte kommer att öka antalet anställda i någon större utsträckning. Däremot finns många möjligheter i små och medelstora. Hinz Försäljnings AB är ett av de mindre företagen i kommunen. Det grundades 1973 och är Palfingers generalagent i Sverige. Företaget marknadsför och säljer kranar och lastväxlare till kunder inom åkeri, industri, skog, sjöfart, lantbruk och järnväg.

Omsättningen har fördubblats på tre år, till cirka 215 miljoner. Hinz har idag 37 anställda. Huvudkontor och lager finns i Borlänge, verksamhet finns även i Stockholm och Malmö. Planer finns på ytterligare expansion. Markfrågan är inte löst och höga byggkostnader ett orosmoln, i sammanhanget.

Fakta: Borlänges 3 003 företag

  • Företag med 1-19 anställda : 2 382 st. Antal anställda i dessa företag är 6 482 personer.
  • Företag med 20-199 anställda: 119 st. Antal anställda i dessa företag är 5 191.
  • Företag med över 200 anställda: 3 st. Antal anställda i dessa företag är 3 944.

Källa: Företagarna

Mer läsning

Annons