Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera frågetecken kvar att räta ut om Domnarvsvallen

Utredningen om Domnarvsvallen ska nu analyseras av kommunen.
– Det är kronor och ören som är det intressanta för kommunen, säger Ola Brossberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Låt ett fastighetsbolag, med kommunen som delägare, ta över Domnarvsvallen. Låt en oberoende aktör sköta driften.

Det föreslås i konsultrapporten om arenans framtid och hur kraven på elitarenor 2014 ska klaras.

– Borlängeborna vill nog ha Superettan men inte någon större förändring. I grund och botten är jag emot kravmaskinen från elitidrotten, säger Ola Brossberg som dock menar att kommunen har att förhålla sig till de krav som ställs på arenan från 2014.

Konsultrapporten kommer upp till redovisning i kultur- och fritidsnämnden i slutet av januari månad. Ett beslut i någon riktning redan då är inte att vänta.

Kommunen ska analysera kostnadsbiten närmare, liksom vilka förutsättningar föreningarna Brage och Dalkurd har att engagera sig i utvecklingen av Domnarvsvallen.

Ingick inte det i konsultens uppdrag att utreda det?

– Jo, det är det vi ska analysera och riskbedöma utifrån resultatet. När vi har analyserat så kommer vi nog att ställa någon följdfråga, säger Ola Brossberg.

I rapporten sägs inte om hur ägandet ska se ut?

– Nej, det kanske man inte är helt klar över än. Det blir en del av analysen. Och hur vi från politiskt håll tycker hur ett framtida scenario ska se ut.

Det verkar återstå en hel del arbete?

– Ja, det finns några frågetecken som ska rätas ut.

Mer läsning

Annons