Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskarhedenvillan anställer - trots kris i småhusbranschen

/
  • Muraren Kristian Börjesson får lära sig första hjälpen under en konferens som Fiskarhedenvillan anordnade tidigare i veckan.
  • Enligt ordningschefen Göran Stenberg grundar sig Fiskarhedenvillans framgångar på den starka gemenskapen inom företaget.

Trots sämre marknad för småhus kommer Fiskarhedenvillan att anställa fler. Det säger företagets VD Gunnar Jönsson.

Annons

Förra året valde flera av landets småhusföretag att varsla anställda om uppsägning. Men trots en försämrad marknad för företag inom småhusbranschen kommer Fiskarhedenvillan att anställa fler.

– Marknaden har gått ner med cirka 20 procent men vi säljer lika många hus i år som vi gjorde förra året. Det går väldigt bra för oss och vi kommer anställa fler konstruktörer i framtiden, säger Gunnar Jönsson.

Fiskarhedenvillan är idag ett av de största småhusföretagen i landet. Enligt Gunnar Jönsson bygger framgångarna på företagets gemenskap.

– Hela företaget samverkar som en enda enhet. Vi är ett starkt gäng och personalen är duktig, säger Gunnar Jönsson.

Göran Stenberg, ordningschef på Fiskarhedenvillan, har liknande tankegångar.

– Alla anställda fungerar som ett samförstånd vilket gör att samarbetet med alla parter i företaget fungerar bättre, säger Göran Stenberg.

Under veckan höll Fiskarhedenvillan i en två dagar lång konferens i Borlänge. Fokus låg på att utbilda personalen i säkerhet och att stärka gemenskapen. För muraren Kristian Börjesson var konferensen något nytt.

– Det är första gången jag är med på konferensen men jag tycker det har varit riktigt kanon, säger Kristian Börjesson.

Mer läsning

Annons