Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre anställda när Tunabyggens kontor blir dyrare

Tunabyggens lokalkostnader ökar med 800 000 kronor när det nya huvudkontoret står klart.
Pengarna sparas in bland annat genom minskad personalstyrka.
Vissa tjänster dras in i samband med pensioneringar.

Annons

Lars-Olov Eriksson, vd i Tunabyggen fram till 31 december 2011, säger att bygget av huvudkontoret blev dyrare än väntat på grund av byggnadens skick.

Trots det ska det gå ihop ekonomiskt på sista raden.

– Det handlar om att se att det i slutänden ger ett positivt resultat. Det gör det med de intäkter vi får och de rationaliseringar som ska göras. Det täcker kostnaden gott och väl, säger Lars-Olov Eriksson.

I och med nybygget ökar fastighetskostnaderna med nära 800 000 kronor, sedan hyresintäkter för de lokaler man lämnat dragits av.

– Men sedan kommer rationaliseringar. Det är det som vi har tittat på, säger Lars-Olov Eriksson.

Effektivitetsvinster ska göras, i och med flytten.

– Ett antal tjänster där man går i pension kommer inte att återbesättas. Sedan kommer det också att ge effekt på andra sidor. Jag tror att det här är en väldigt bra affär.

Lars-Olov Eriksson konstaterar att det varit en huvudfråga länge inom bolaget att slå ihop olika verksamheter till ett gemensamt kontor. Fackliga organisationer har också sagt att det är ett måste. Att som det var tänkt från början samla verksamheten i nybyggda lokaler i kvarteret Lisselhagen på Hagalund hade enligt Eriksson inte blivit billigare.

Ola Bonde, fackförbundet Vision, säger om de nya lokalerna i Hushagens gamla skola att de är fantastiska och en trevlig miljö. Genom att verksamheten samlas på ett ställe ser han samordningsvinster. Någon oro för personalneddragningar känner han inte.

– Det kan vi inte se i dagsläget, säger Ola Bonde.

Mer läsning

Annons