Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgglad cruising med utställning

/
  • Svarade på frågor. Många besökare stannade till vid Bengt Skoog för att lyssna på hans berättelser, ställa frågor och kolla in bensinmätaren.  Foto: Jan Dalevall
  • Man ska ha husvagn. Ja, visst kan det vara trevligt när man ska på världsträff.  Foto: Jan Dalevall
  • Röstade på bilar. Besökarna kunde rösta på charmigaste bilen. Första pris var en middag för två.  Foto: Jan Dalevall
  • Cruising. Ett 60-tal bilar deltog i cruisingen in till Borlänge centrum.  Foto: Jan Dalevall
  • Färgglada bilar. Frågorna under lördagen var lika många som de olika färgerna på bilarna.  Foto: Jan Dalevall

Annons

Arrangörerna hade berättat för bilentusiasterna på campingen att de skulle arrangera cruising och bilutställning på lördagen. Det fanns plats för ungefär 100 bilar så det var först till kvarn som gällde.

- Inte en jävla bil dök upp. Så jag började undra om det verkligen hade nått fram. Men sedan så kom de åkandes över krönet en efter en, berättade Bengt Skoog, en av arrangörerna.

Till slut var det ett 60-tal bilar som slöt upp och eskorterades av ett tiotal medlemmar från Borlänge motorcykelklubb. Sedan bar det av förbi Stora Tuna kyrka mot Borlänge centrum och slutdestination Sveatorget. Där ställdes de färgglada föremålen upp för allmän beskådan.

- Jag tycker faktiskt att det är ganska lagom med besökare, sa Bengt Skoog i halvlek.

Själv hade han fullt upp med att svara på frågor om sin bil, visa bensinmätaren, demonstrera stötdämpningen med mera. "2CV är bättre än en" står det på bakrutan av hans bil, som bland annat har varit med på världsträffen i Italien för fyra år sedan.

- Jag har ägt den två gånger, sa Bengt Skoog och berättade att han sålt den som samlaroblekt till sin bror däremellan.

Citroën har gått från att var en billig hippiebil till att bli ett värdefullt samlarobjekt. Men vad är det egentligen som är så speciellt med en gammal citroën? Bengt Skoog hänvisar till det gamla talesättet "If I have to explane you wouldn´t understand" (Om jag behöver förklara kommer du inte att förstå).

Mer läsning

Annons