Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun-Borlänge ska stå enat

Annons

För fyra år sedan drogs projektet "Bilden av Borlänge" igång. Ute i landet uppfattade många Borlänge som en brottsbelastad stad.

Igår kväll diskuterade kommunfullmäktige kampanjen och Borlängebilden överhuvudtaget. Detta sedan Omsorg för alla aktualiserat frågan. Vid flera tillfällen antog dock debatten mer en allmänpolitisk skepnad.

Kommunalrådet Nils Persson (s) beskrev vad som gjorts och vad som är på gång, för att sprida en positiv bild av kommunen. Han menar att man måste bli bättre på att föra ut bilden av Borlänge. Persson pekar på samarbetet med Falun som en del. Det blir inget gemensamt skid-VM:

- Men vi ska fortsätta samarbetet med Falun, och ge en bild av en enad region. En tydlig region med två stadskärnor som är olika varandra. Vi bygger en region där vi lyfter fram olikheterna. I det arbetet ligger hela tiden bilden av Borlänge med.

Per-Olof Forsström (ofa) tycker att det satsas för lite på de som bor här, och efterlyser mer medmänsklighet. Clas Jacobsson (m) menar att Borlänge inte kan säljas med mördande reklam.

- Borlängeborna betalar hög skatt, det är långa köer till barnomsorgen, underhållet på fastigheter sköts inte.

Mer läsning

Annons