Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallande träd slog sönder husvagn

/

En person skadades när ett träd föll ner över en husvagn på campingen vid Mellsta under natten.

Annons

Mellsta camping var kanske den plats i Borlänge som drabbades värst av stormen natten till annandagen.
Där blåste ett flertal större träd omkull och ett av dessa krossade en husvagn i vilken en kvinna befann sig.
– Hon var bara några decimeter från döden, konstaterar husvagnsgrannen Ove Engman.
Det var strax efter klockan 04 på annandagens morgon som Ove Engman, en av de boende vid Mellsta camping, vaknade av ett kraftigt brak utanför husvagnen. Han hittade ut och såg då att en stor fura fallit rakt över grannens husvagn.
– Jag sprang ut direkt och såg hur trädet hade fallit precis över det hörn av vagnen där hon har sin sovplats. Först trodde jag inte man kunde överleva det, men snart hörde jag hur hon skrek och jämrade sig inne i vagnen, berättar Ove som snabbt larmade SOS via sin mobiltelefon.
Räddningstjänsten var snabbt på plats och kvinnan i husvagnen fördes till Falu lasarett där hon befann sig även på måndagseftermiddagen.
– Lyckligtvis så blev hon inte skadad, däremot väldigt chockad och det kan man förstå, säger Ove och tittar in under presenningen som täcker den mer eller mindre krossade husvagnen kvinnan befann sig i.
– Här låg hon och hade vagnen tryckt ihop bara någon decimeter till så hade detta kunnat gå väldigt illa. Hon har haft änglavakt, den saken är klar, säger Ove som själv är ganska skakad efter nattens stormdrama.
– Så särskilt mycket sömn blev det inte i natt, den saken är då klar. I dag har jag också varit i kontakt med kvinnans försäkringsbolag för att se vilken hjälp de nu kan ge henne. Hon måste ju snabbt få en ny bostad.
Ove Engman är också kritisk till att kommunen inte själva tagit ned fler träd inom och i anslutning till campingområdet.
– Det är många stora och sneda furor som står här i lös sandjord och riskerar att välta när det blåser på. Jag har påtalat detta för kommunen flera gånger, men inget händer. Nu har man dock kanske fått sig en väckarklocka och tar bort lite av de här träden som ju bevisligen utgör en stor fara här på campingen.

Mer läsning

Annons