Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket rasar mot vin på Coop Forum

/
  • Nästan alla har. 12 av Coop Forums 15 restauranger har idag tillstånd att servera alkohol. I Borlänge får planerna facket att protestera.

Annons

Coop Forum har nu ansökt om serveringstillstånd för restaurangen vid stormarknaden i Borlänge. Det handlar om att få servera starköl och vin till allmänheten. Kedjan har 15 restauranger runt om i landet. Tolv av dessa har idag serveringstillstånd.

Socialnämnden i Borlänge har ännu inte tagit ställning till ansökan. Nämnden har begärt att facket ska säga sitt om ansökan. Handels Dalarna är mycket kritiskt till ansökan och om facket skulle få bestämma blir det varken öl eller vin i restaurangen:

- Vårt främsta argument är lokalernas utformning, då restaurangen har ingång direkt till butiken, säger Daniel Andersson, ombudsman vid Handels.

Han fortsätter:

- Vi befarar en avsevärd ökad risk för rån, hot och våldsituationer för våra medlemmar. Våra medlemmar lever med en ständig risk och vi anser att det vore förödande att ytterligare förstärka riskerna genom att bevilja alkoholtillstånd.

Facket tar också kraftigt avstånd från så kallade Jack Vegas-maskiner i lokalen:

- Det finns skäl att anta att en ökad risk för stölder i butiken för att finansiera spel kommer att drabba våra medlemmar, menar Daniel Andersson och säger att han är rädd att restaurangen blir ett "tillhåll".

Den lokala fackklubben är av samma uppfattning. Coops informationschef Magnus Frisk säger att det inte är ovanligt att restauranger i kedjan har tillstånd för öl och vin.

- 12 av 15 har tillstånd. Plus några butiker. Borlänge är snarare ett undantag. Vi har bra mat. Då vill vi även kunna erbjuda ett glas öl eller vin för att vara en komplett restaurang. Men det är inget vi använder i vår reklam, säger Magnus Frisk.

Mer läsning

Annons