Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En möjlighet att visa vad du kan

/
  • Andra året. Peter Östlund, till höger, tvekade inte när när Mats Höjer från Dalateatern hörde av sig för andra året och undrade om Cozmoz ville vara med och arrangera en av delfinalerna till Open Jam.

Annons

Tre minuter på en scenyta som är tre gånger tre meter är vad man har på sig för att visa vad man kan. Och då pratar vi om vad som helst. På affischerna står det att de söker 37-åriga hemmafruar, 54-åriga fotbollstränare, 17-åriga wannabe-poeter och 20-åriga jongleringsunderbarn. Passade du inte riktigt in? Lugn, om du verkligen vill vara med söker de annat också.

- Vi vill visa på att det finns möjligheter för allt, säger Mats Höjer.

- Det är en möjlighet att visa upp sig. Flera av dem som deltog förra året fick jobb inom teatern, fortsätter han.

Till varje deltävling finns det upp till 15 akter att anmäla sig till. I Hedemora, som är först ut, har redan några anmälningar kommit in.

- Det är en som ska spela på läderlapp och någon som dansar orientaliska danser, säger Mats Höjer.

Vid varje deltävling kommer en jury, som består av tre personer som är duktiga i scenkonst, att ta ut fyra eller fem bidrag till finalen den 16 april.

- Nytt för i år är att finalen kommer vara inne på Dalateaterns scen, säger Mats Höjer, Dalateatern.

- Mellan delfinalen och finalen finns det möjlighet att få coachning från juryn. Det är det som är speciellt med Jam, du behöver inte ha ett färdigt nummer.

Den som vinner i Dalarna kommer tillsammans med övriga länsvinnare att få en träningsvecka. Sedan blir det Jamobilen och Arvikafestivalen.

Mer läsning

Annons