Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ekonomiska saneringen har lyckats"

Annons

För Forssa BK kommer den nedlagda polisutredningen som en nyhet.

-Det är som det är. Vi har gjort vad vi kunnat. Men för vår del är det här utagerat sedan länge, säger ordförande Yngve Fredriksson.

För nästan två år sedan polisanmälde klubben misstänkta oegentligheter. Den då nyvalda styrelsen pekade på en rad märkliga förhållanden.

Nu har ekoroteln konstaterat att det inte går att styrka några brott.

Yngve Fredriksson säger att för Forssas del sattes punkt för historien för ett år sedan, då allt material lämnades till polisen.

-Vi har gjort vad vi tyckte var rätt. Lämnade över det vi tyckte var fel. Men det är väl svårt att lösa.

När den nya styrelsen tog över var ekonomin dålig. Idag finns inga skulder kvar, enligt Yngve Fredriksson. Han säger att det varit ett tufft jobb att vända utvecklingen.

-Men det har gått bättre än vi trodde. Nu ser framtiden ljus ut. Allt är reglerat. Inga skulder finns kvar. Det är bara att fortsätta.

Forssa BK har mellan 1500-2 000 medlemmar. Nyligen sa kommunen ja till att gå i borgen för en checkräkningskredit på 200 000 kronor. Det är inte säkert att klubben behöver utnyttja den. En anonym donation har kommit in.

-Det finns folk med gott hjärta som tycker att vi gör något bra, säger Yngve Fredriksson.

Som vid årsmötet i vår lämnar över ordförandeklubban, efter att ha varit drivande kraft i den ekonomiska saneringen. En ny kraft får ta över. Anders Wiklund är föreslagen som hans efterträdare.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons