Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel glädje för Nyman och KFUM

/
  • Eldsjäl. Bo Nyman vid Borlänge KFUM har utsetts till

Annons

Nyligen delade KFUM-rörelsen i Sverige ut sina årliga utmärkelser till bästa förening och bästa föreningsledare. I bägge fallen var det Borlänge KFUM som drog det längsta strået då man utsågs till "Årets förening" samtidigt som ledaren Bo Nyman från Borlänge tog hem titeln "Årets eldsjäl".

- Borlänge KFUM har under senare år arbetat mycket intensivt med att starta nya aktiviteter för att därigenom rekrytera nya medlemmar. Detta har man lyckats mycket bra med samtidigt som man lyckats hålla de gamla verksamheterna levande. Föreningen har kort sagt gjort ett kolossalt arbete under lång tid, förklarar Ragnar Persson, kanslichef vid KFUM:s Idrottsförbund.

- När det gäller Bo Nyman så är ju han KFUM-are sedan barnsben som lägger ned ett otroligt arbete, att KFUM-hallen kommit till är mycket hans förtjänst. Bo är också en öppen person som har lätt att få kontakt med ungdomar, tillägger Ragnar Persson.

Eldsjälen själv är självklart glad över dubbelvinsten.

- Verkligen. Det är ju smickrande både för föreningen och för mig, säger Bo Nyman.

- Att Borlänge KFUM fick utmärkelsen är hur roligt som helst och jag tror att det beror mycket på alla de nya verksamheter vi startat här i Borlänge. För något år sedan tog vi över Borlänge dansstudio och har på den tiden utvecklat verksamheten så att medlemsantalet fördubblats till 400. Även capoerian har vi inlett verksamheter med såväl här i Borlänge som i Ludvika och Falun, tillägger han.

- För egen del är det naturligtvis roligt att känna sig uppskattad. Det ger ju bränsle så man orkar jobba vidare.

För vidare tänker Bo Nyman jobba. Förutom det graffittiplank han och KFUM varit med om att etablera i Folkets park så stundar nu också en rejäl ombyggnad av KFUM-hallen.

- Det blir en rejäl ombyggnad med en ny entré och nya personalutrymmen. Det kommer att bli ett jättelyft för verksamheten där, avslutar "Årets eldsjäl", Bo Nyman.

Mer läsning

Annons