Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för kassaskåpskuppen mot Med Food

En 27-årig man från Eskilstuna har dömts som delaktig i kassaskåpskuppen mot Med Food i Romme i början av 2010. Därmed har tre män nu dömts för kuppen.

Annons

Det var under natten till den 3 februari 2010 som tre män slog till mot Med Foods lokaler i Romme.

Dolt bakom fasadplåten fanns ett igensatt fönster som tjuvarna relativt enkelt kunde forcera efter att de dragit loss en av plåtarna. De hade därefter bara någon meter till det rum där företagets kassaskåp fanns.

Med hjälp av en säckkärra kördes kassaskåpet därefter ut på en lastkaj där det lytes över till trions bil.

En väktare hade dock nåtts av att inbrottslarmet aktiverats vid Med Food och i ett försök att stoppa tjuvarna ställde väktaren sin bil i grindöppningen till företaget. Strax därpå dök trion upp i sin bil.

Då de upptäckte att flyktvägen var blockerad hoppade en av dem ut ur bilen och slog ett järnspett rakt genom väktarbilens vindruta. Spettet var mycket nära att träffa väktaren som dock klarade sig utan skador.

Strax därpå anlände också en polispatrull till platsen och kunde gripa två av männen. Den tredje försökte springande att fly men kunde efter en kortare jakt genom industriområdet övermannas och omhändertas.

Två av de tre männen har redan tidigare dömts för kuppen och nu har alltså också den tredje mannen dömts.

I åtalet mot honom ingick även en rad andra brott. Trots detta väljer rätten att inte döma mannen till ett frihetsberövande straff. I stället döms han till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst.

Han ska dessutom betala hälften av det skadestånd på 26 533 kronor som Med Food tilldömts från två av de åtalade för kuppen samt 500 kronor till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons