Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är botten"

– Det dröjer flera dagar innan de kommer, och när det väl plogas så skapas stora vallar. Min man kan inte gå ut med sin rulator, berättar Inez Johansson.

Annons

Förra måndagen föll det snö över Lergärdet, men det dröjde ända till onsdagen innan den försvann. När snöröjningen var gjord lämnades dock stora vallar kvar längs med vägarna. Vallar som hindrat Inez Johansson och hennes man på Hästhovsvägen att ta sig ut från gården. Hon berättar att de haft stora problem med att ta sig fram. Gropar i marken och is överallt gjorde att hennes man ramlade med rulatorn.

– Det här är botten. Hela Lergärdet sköts jättedåligt. Varför det ska vara så slarvigt gjort just här förstår vi inte, säger Inez Johansson.

Snöröjningen har enligt henne sett likadan ut i många år. Det blir blockerande vallar och gropar, och den kommer försent. Inez och hennes man vände sig till Borlänge Energi för att få hjälp med snövallarna, men blev då uppmanade att skotta bort det själva.

– Vi klara inte av att skotta själva i vår ålder. Men vi måste ju kunna ta oss ut från gården, säger hon.

Jonas Jonsson på Borlänge Energi säger att de tar bort vallarna efter några dagar:

– Vi har inte möjlighet att avlägsna alla vallar på en gång. De som har problem får ringa till oss, så ordnar vi det så fort vi kan. Men det kan dröja några dagar. De som vill få bort vallarna omgående får antingen göra det själva eller anlita ett snöröjningsföretag på egen bekostnad, säger han.

Mer läsning

Annons