Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill skapa en arena för affärer

/
  • En arena. Designer Ulf Hanses vill skapa en arena för affärer.
  • Mycket bra idéer. Per Adriansson, Ulf Hanses och Robert Mattsson vill ta tillvara och utveckla produkter och idéer runt om i Dalarna.

Annons

Länia företagsförmedling tar hjälp av industridesignern och formgivaren Ulf Hanses för att bidra till att utveckla och anpassa idéer och produkter i Dalarna. Hanses är känd i branschen och har bland annat jobbat med Ikea och Brio.

- Det är fantastiskt vad idéer det finns och uppfinningar som ligger i byrålådorna, säger Robert Mattsson, Länia.

Han vill förbättra möjligheterna att allt detta ska kunna tas tillvara och utvecklas och ge både affärer och arbetstillfällen, i regionen. Målet är också att skapa en arena, en lokal någonstans i Dalarna, där innovatörer kan exponera produkter och idéer. Dit folk från riskkapitalbranschen kan inbjudas.

- En arena för affärer där man kommer till avslut. Vi vill jobba för länet, säger Robert Mattsson och menar att behoven av detta är stort. Idén har växt fram under året.

Var denna lokal ska ligga är inte klart, förhoppningen är att den ska vara verklighet till hösten. Tanken är att bilda en heltäckande kedja för innovatörerna. Där de får hjälp hela vägen, ut på marknaden, när det gäller förädling, design och affärsfrågor.

- Från sådd till skörd, som Per Adriansson uttrycker saken.

Mer läsning

Annons