Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De öppnar loppishandel vid Rastastugan

/
  • Mourad Khasib, Bo Eriksson och Magnus Granholm, delägare av Rasta & fynda, hoppas på mycket folk när loppishandeln öppnar på söndag.
  • Hyllorna i den 400 kvadratmeter stora lokalen har redan börjat fyllas. Magnus Granholm känner sig optimistisk inför premiären på söndag.

Tre företag har gått ihop och skapat den gemensamma loppishandeln Rasta & fynda, som öppnar i lokalen bredvid Rastastugan på söndag.
– Folk har redan börjat prata om det, säger Mourad Khasib, en av Rastastugans ägare.

Annons

På söndag öppnar den nya loppishandeln Rasta & fynda i Elo-fastigheten bredvid Rastastugan i Duvnäs. Verksamheten bedrivs av de tre företagen Skogen i Djurås AB, Benab dörr AB och Rastastugan, som har gått ihop i en gemensam affärsidé.

Initiativet till den nya loppishandeln kom ursprungligen från bröderna Mourad och Chokri Khasib, som driver Rastastugan.

– Vi vill få snurr på området. Det finns bra lokaler här och dessutom är loppisar bra för miljön. Folk har redan börjat prata om Rasta & fynda och tycker att det verkar vara en kul idé, säger Mourad Khasib.

Rasta & fynda hyr den 400 kvadratmeter stora lokalen av företaget Benab. I lokalen kommer privatpersoner att kunna hyra hyllsektioner att ställa sina säljobjekt på. Priset för en hyllsektion ligger på 150 kronor för en vecka och 500 kronor för en månad, men kunderna sätter priset på sina saker själva.

Hittills har 30 personer skrivit på ett hyresavtal av försäljningsplats och hyllorna har redan börjat fyllas med saker, mest leksaker och prydnadssaker. Magnus Granholm, en av delägarna i det nya bolaget, tror att Rasta & fynda kommer att dra till sig mycket folk, framför allt under våren.

– Det är då loppisarna är som störst. Det här kommer att gynna Rastastugan också, för om det kommer mer folk till vår loppishandel kommer fler att äta i restaurangen också, säger han.

Att folk ska höra talas om den nya loppishandeln och hitta dit tror Magnus Granholm inte blir några problem.

– Det är redan många som känner till den, det går från mun till mun. Loppisar ligger i tiden och jag tror stenhårt på det här.

Rasta & fynda öppnar klockan tio på söndag och har öppet till klockan tre.

Mer läsning

Annons