Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hoppas på fler handbollslag

Annons

Vädergudarna vaknade på rätt sida i går när handbollsturneringen startade. Arrangörerna var nöjda men tycker att det är synd att inte fler lag anmält sig. Efter att det algeriska flicklaget uteblev är det bara två flicklag som deltar, båda från Borlänge handbollsklubb.

- Jag tycker att det är tråkigt att det inte är fler dalalag som ställer upp när vi arrangerar det här för första gången. Det kanske inte är så lätt att få tag i folk när det är semestertider men en sju, åtta tjejer borde man väl ändå kunna skrapa ihop. Man kan ju låna spelare från andra lag också, säger Janne Bergman, handbollssansvarig under cupen.

Det finns omkring tio flicklag i Dalarna som skulle ha kunnat delta i Dalecarlias handbollscup, men intresset verkar svalt.

- Det är ju en upplevelse och det är synd att inte ungdomarna kan vara med och spela tycker jag.

Fyra grupper skulle delta under cupen: flickor samt pojkar födda 90/91 och flickor samt pojkar födda 92/93. Sex lag anmälde sig, nu är de fem kvar, tre pojklag och två flicklag.

- Det finns flera lag för flicksidan i Dalarna men det vart precis tvärtom, konstaterar Janne Bergman.

Information om handbollsturneringen skickade arrangörerna ut redan i oktober förra året, i år siktar de på att nå ut till lagen redan i augusti.

- Vi lär oss av det här. Nu ska vi utvärdera och till nästa år kommer vi att vara ute i god tid, säger Janne Bergman.

- Och vi ska framförallt satsa på norrlandslagen eftersom de har långt att åka till cuper i bland annat Stockholm och Göteborg, tillägger Andreas Bergdahl, som är tävlingsansvarig för handbollen.

Mer läsning

Annons