Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör Singin in the rain

/
  • En bild på ensemblen som ingår i Borlänge Musikteaters uppsättning av
  • Emil Bewö och den övriga i ensemblen bjöd på söndagen på ett smakprov ur föreställningen och det gav vid handen att höstens musikal lär bli en publikfavorit.
  • Huvudrollsinnehavarna Emil Bewö och Isabelle Kågström har en tuff utmaning framför sig med att axla Gene kellys och Debbie Reynolds roller från den klassiska filmen från 1952.
  • Till hösten lär 29-årige Emil Bewö från Rättvik bli känd som Dalarnas svar på Gene Kelly.

Trots att regnmoln nu hänger över Borlänge Musikteater är humöret och tillförsikten på topp.
Orsaken är den stimulerande uppgiften att sätta upp världens bästa musikal.
– Att få vara med i "Singin in the rain" är en stor och rolig utmaning, förklarar Rättvikaren Emil Bewö som snart lär göra sig känd som dalarnas Gene Kelly.

Annons

Den 14 september har Borlänge Musikteater premiär för sin nästa musikaluppsättning. Denna gång handlar det om en rejält tuff utmaning då man tagit sig an filmhistoriens kanske mest omtalade dansfilm "Singin in the rain", från 1952 med Gene Kelly och Debbie Reynolds i huvudrollerna.

– Visst är det en stor utmaning. Men vi har fått ihop en mycket bra ensemble och Borlängebornas reaktioner har varit positiva så vi ser verkligen fram emot att nu dra i gång arbetet med föreställningen, säger Mikael Ludwigsson, ordförande i Borlänge Musikteater.

Under de senaste månaderna har man hållit auditions och utifrån dessa har man nu fått ihop en 17 man och kvinnor stark ensemble. Den manliga huvudrollen spelas av 29-årige Emil Bewö från Rättvik och han räds inte att ta upp konkurrensen med en sång- och dansikon som Gene Kelly.

– Nej, det här är bara roligt. Jag har dansat och steppat sedan jag var tio år och när jag såg Musikteatern annons kunde jag inte låta bli att söka. Det är lite grann av en dröm som går i uppfyllelse, förklarar han.

Av förklarliga orsaker har givetvis "Singin in the rain" snurrat flitigt i den Bewöska dvd-spelaren på sistone.

– Jo, jag har kollat in den ett antal gånger om man så säger. Det är ju en hel del sång- och dansnummer att lära in, skrattar han.

Producenten Ann-Cecilia Thenander är givetvis nöjd med att ha spårat upp Dalarnas egen Gene Kelly.

– Han är helt suverän, och det gäller för övrigt alla i ensemblen. Den när inte lika stor som den brukar vara, men den är väldigt skicklig, konstaterar hon.

Ensemblen samlades för första gången nu i helgen och redan ett bara ett par timmar träning bjöd de på söndagen på ett lite smakprov från föreställningen. Ett smakprov som, trots avsaknad av scenkläder och scenografi, tydligt visade att höstens kommande föreställningar på Maximteatern lär komma att locka mycket publik.

– Det här kommer att bli hur bra som helst. Ensemblen uppvisar en sådan glädje inför uppgiften att man knappt kan hålla tårarna tillbaka. Lägg därtill all glitter och glamour som kommer att ingå i den färdiga uppsättningen och man kan inte annat än att vara positiv, säger Ann-Cecilia Thenander.

Mer info om föreställningen finns på www.borlangemusikteater.se

Mer läsning

Annons