Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bygger fler dagisplatser

/
  • Foto: Ryan Garrison
  • Foto: Lars Dafgård/arkiv
  • Byggarbetsplats. I varje rum på Mats Knuts skola sitter lappar med instruktioner på vad som ska göras. Målaren Lars Permats och elektrikern Tobias Hammarström är några av hantverkarna som jobbar på bygget.  Foto: Janne Eriksson

Annons

Ombyggnaden av Mats Knuts skola pågår för fullt. I mitten av oktober står två nya avdelningar klara, med plats för mellan 30 och 40 barn.

I dag är skolan en byggarbetsplats med hängande elkablar, trasigt golv och avflagnad färg.

- Det är en hel del att göra, men det flyter på, förklarar elektriker Tobias Hammarström.

- Jag har målat insidorna på ungefär 40 fönster hittills. Fönstren ska sedan skickas iväg för att kittas om och målas på utsidan, berättar Lars Permats, målare.

Ombyggnaden kostar över sex miljoner kronor.

- Om det finns behov av fler platser kan vi renovera resten av skolan och få två avdelningar till, berättar barn- och skolnämndens ordförande Mariann Nordlöf (s).

På Sockenskolan har också bygget från skola till dagis startat. Även här ska två avdelningar med plats för 30-40 barn vara klara i mitten av oktober. Ombyggnaden av Sockenskolan kostar 3,5 miljoner kronor.

Mariann Nordlöf väntar just nu på besked om när man kan börja skriva in barn på de nya barnstugorna.

- Vilken dag som helst får jag besked. De ska i alla fall igång i år. Vi hade hoppats att de skulle vara klara redan i april i år, men det har inte gått, förklarar Nordlöf.

Argumentet till att stänga skolorna var att det skulle kosta för mycket att renovera byggnaderna. Varför renoverar ni nu?

- Ett av skälen till att vi stängde var att elevantalet minskade. Då var det inte försvarbart att rusta. Nu har vi ett annat läge. Många småbarn och behov i en annan verksamhet, förklarar Nordlöf.

Även på Tjärna ängar ska antalet dagisplatser utökas. Där har barnstugan Fyrklövern renoverats och två avdelningar har tillkommit.

Nu tittar barn- och skolnämnden på hur behoven av dagisplatser ser ut under 2008.

Mer läsning

Annons