Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blev attackerade av en schäfer

/
  • Fortfarande rädda. Matte Gunbritt Jonsson och pudeln Wille vågar inte gå ut på allmän väg efter attacken.  Foto: Johan Larsson
  • Fem bett. Skadorna efter attacken syns fortfarande. Wille blev biten fem gånger.  Foto: Johan Larsson
  • Attackerades. När Gunbritt Jonsson och sjuåriga Wille var ute och gick hoppade en schäfer på dem. Hunden vräkte omkull Gunbritt Jonsson och bet Wille.  Foto: Johan Larsson

Annons

Fredagen den 13:e var Gunbritt Jonsson ute och gick med sin pudel Wille. De hann gå cirka 100 meter innan en schäfer dök upp.

- Han slängde omkull mig och sedan kastade han sig över hunden. Han bet hunden fem gånger. Jag skrek så mycket jag orkade, berättar Gunbritt Jonsson.

En man i grannhuset hörde hennes rop på hjälp och tog hand om schäfern. Om han inte hade kommit dit kunde det ha gått illa. Hundens matte kom också till platsen, men hon verkade, enligt Gunbritt Jonsson, inte vilja höra om det som hänt.

- Jag kan inte prata med dem. Det verkar som om de inte bryr sig.

Gunbritt Jonsson polisanmälde händelsen samma dag som den inträffade. Dagen efter åkte hon till djursjukhuset med Wille.

- Han var chockad och kunde inte resa sig upp, förklarar ägaren.

På söndagen, när hon skulle ut på kvällspromenad, var schäfern lös igen. Den gick omkring bara några hundra meter från Gunbritt Jonssons sommarstuga. Hon blev rädd, gick in och ringde polisen igen.

- Jag sa åt dem att jag är jätterädd och att jag inte törs gå ut med min hund. Men de sa att de inte kan göra någonting mer, att de redan har anmält händelsen vidare.

I dag mår Wille förhållandevis bra, med undantag av de sår som är kvar efter attacken. Dessutom är han lite mera på sin vakt, berättar matte.

- Han vill inte gärna gå åt det hållet (där schäfern bor), då tittar han på mig och vill vända. Men i dag mår han bra, det gör han. Han har ju ätit antibiotika i en vecka.

Efter incidenten har schäferns ägare haft honom kopplad när de går förbi. Men det hjälper inte nu, Gunbritt Jonsson, har blivit rejält skrämd.

- Jag törs inte gå ut på allmän väg. Det är hemskt! Jag har en käpp med mig när jag lämnar huset. Så ska man väl inte behöva ha det? Jag vill att det ska bli någon ordning på det här så att man kan gå ut.

Mer läsning

Annons