Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurd kan få egen arena

Annons

Dalkurds a-lag är under årets säsong nykomlingar i fyran. Dessutom finns om omfattande ungdomsverksamhet.

Önskemålet är en egen hemmaarena.

- Vi har börjat att titta på det här, säger fritidsnämndens ordförande Ola Brossberg (s).

- Självklart ska Dalkurd ha en hemmaarena.

Det som diskuteras är ett läge väster om Nygårdsskolan. Bakom Jakobsgårdshallen. Området ska kunna rymma två fullstora planer och en mindre sjumannaplan, kanslilokaler och omklädning samt parkering. Kommunen tycks så här långt vara välvilligt inställd.

- Kanske kan det här vara klart till nästa år. Men då måste vi sätta igång i höst, säger Ola Brossberg, som för egen del tror att klubben kommer att fortsätta att avancera i seriesystemet.

I sommar kommer föreningen att hålla till på Skvalet, hos Bullermyren, som man skrivit avtal med. Elvan Cicen, Dalkurd, hoppas att arenafrågan ska få en snar lösning.

- Det skulle betyda oerhört mycket att få ett ställe där vi kan samlas, även utanför fotbollen. Fotboll är inte bara att gå ut och spela fotboll.

Dalkurd lägger stor vikt vid den sociala biten, och integrationen. Cicen menar att en egen anläggning skulle motivera ledare och föräldrar. Och även hjälpa till i ambitionen att engagera föräldrar i deras barns verksamhet. Jakobsgårdarna ses också som en bra plats för en arena, många av medlemmarna bor i närområdet.

- Vi vill att det sociala och fotbollen ska hänga ihop, säger Elvan Cicen.

Dalkurd kommer att ha tio lag i seriespel under kommande säsong och klubben har mellan 150-160 aktiva. Totalt nära 700 medlemmar.

- Det är ganska mycket på så kort tid.

Mer läsning

Annons