Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalecarlia Cup 2018: " Det blev ett rekordår "

Annons

Under hela veckan har Dalecarlia cup pågått på sportfältet i Borlänge. Under fyra dagar hölls 1186 matcher och 348 lag var anmälda, ett rekord jämfört med förra årets 289 lag. Det här ett stort evenemang som lockar många och logistiken är stor, trots det möttes arrangörerna enbart av positiv respons.

Cupgeneral Stefan Sens kan inte vara nöjdare med årets upplaga av Dalecarlia Cup.

" Varför är det inget som är fel, vi har inte fått ett enda klagomål " frågade sig cupgeneralen Stefan Sens, som tillträdde tjänsten i år efter Magnus Olsson, om årets upplaga av Dalecarlia Cup.

– Vi har haft ett extremt bra koncept i år som vi ska vara nöjda över. Allt var samlat på sportfältet och närheten och enkelheten till allt gjorde att vi fick till en otroligt bra cup.

Elvin Talundzic tävlade för IK Brage P8 och var på kalas innan en av matcherna, men fotbollen var viktigare säger Elvins pappa Amel.

– Vi fick skynda oss tillbaka till matchen, hans fokus låg på matchen.

Elvin Talundzic här med pappa Amel spelar för IK Brage P8.
Linn Hamnerin för Tunabro FF, med mamma Mia.

För Linn Hamnerin, som spelar för Tunabro FF F03 är cupen ett självklart inslag under sommarlovet.

– Det här är en del av det jag gör på sommaren. En tradition jag ser fram emot.

För Linn är sammanhållningen med laget en viktig faktor men också att motståndarlaget kan stötta när det går dåligt, vilket hon upplevt att de gjort. För mamma Mia Hamnerin är cupen en mysig tillställning som ibland gått före jobbet.

– Har jag jobbat har jag alltid försökt ta mig hit. Det här har blivit en tradition för mig också. Jag träffar många bekanta här och det bästa med cupen är just gemenskapen.

För Otto Östner, ( från vänster ) Jonathan Olofsson och Ture Cedergren för Slätta SK P13 gick det bra, de hade vunnit alla matcher förutom en mot Forsa, och de var inte lika nervösa för kommande slutspel, om det inte var för att cupen spelades på hemmaplan.

– Det blir mer spänning när man spelar på bortaplan helt klart.

Det bästa för dem är samhörigheten med laget och att spela fotboll.

Dalecarlia Cup avslutades igår söndag.

Mer läsning

Annons