Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagisbarnen hålls inomhus

/

Annons

Även ifjol låg festivalcampingen intill förskolan. I år har den utökats och är ännu större. Flera föräldrar reagerar mot att den får ligga där den ligger. Det stängsel som finns stoppar inte glaskross, urinering och passage mellan dagiset och campingen.

- Man blir chockad och arg, säger Lotta Lindström. Hur kan man tillåta detta, en hel hop med fulla och skrikande festivaldeltagare. Varför ska barn och personal ska behöva utstå detta?

Samtidigt nämner hon den tuffa debatten om alkohol under Borlängefesten. Där ansåg en del att det är viktigt att hålla miljöer som Domnarvsvallen alkoholfria. Men när det gäller campingen vid förskolan är den inget som diskuterats.

- Man blir förundrad över vad politikerna lägger tid på.

Lotta Lindström poängterar att hon gillar festivalen, som hon menar sätter Borlänge på kartan. Men placeringen av campingen gör henne orolig. Under gårdagen fanns också mycket krossat glas ute på ytorna där barnen brukar hålla till.

Föräldrar var i kontakt med polisen, kommunen och festivalledningen.

- Här står folk och pinkar genom stängslet. Det vill man inte att ens femåring ska se, säger Anneli Hållman som beslöt att inte lämna något barn på dagis idag.

Personalen är inte heller glad åt situationen, Barnen hålls inomhus, eller så lämnar man området för utevistelse på annat håll.

Mer läsning

Annons