Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chocknota för nytt kontor ska granskas

/
  • Olle Rigborn (S) begär att revisorerna genomför en granskning av projekt nytt huvudkontor.
  • Olle Rigborn har sammanställt vad som hänt i projektet och begär nu att revisorerna genomför en skyndsam granskning.
  • Olle Rigborn har sammanställt vad som hänt i projektet och begär nu att revisorerna genomför en granskning.
  • Tunabyggens vd Jörgen Olsson och ordförande Olle Rigborn (S).

Tunabyggens styrelseordförande Olle Rigborn (S) begär att revisorerna skyndsamt ska granska hur projekt nytt huvudkontor hanterats.
– Vi får se vad revisorerna säger när de tittat på detta. Vad jag kan se har vi inte gjort något fel.

Annons

Under de senaste veckorna har en del frågetecken uppstått runt Tunabyggens nya huvudkontor dit administration, snickeri och verkstad flyttar.

Kostnaden - 100 miljoner kronor - har överraskat politiker. Bland annat styrelsens vice ordförande som aldrig hört den summan nämnas. Kritik har också gjort gällande att formellt beslut om byggstart saknas.

Tunabyggens ordförande Olle Rigborn, och tidigare vd Lars-Olov Eriksson, har båda bemött kritiken och tillbakavisat denna. Olle Rigborn är dock självkritisk på två punkter, i ett brev som han nu skickar till ledamöter och suppleanter i bolagsstyrelsen.

– För det första kan jag anklaga mig själv för att jag inte i tillräcklig omfattning kontrollerat att alla förstått konsekvensen eller konsekvenserna av tagna beslut. För det andra att vi inte utformat protokollen på ett annorlunda sätt.

Efter turbulensen väljer nu Olle Rigborn också att vända sig till Tunabyggens externa revisor för att få en skyndsam granskning genomförd.

– Jag kommer inte att uttala mig mer om detta förrän revisorerna sagt sitt, deklarerar Olle Rigborn vid en presskonferens under torsdagen.

Han känner olust, och säger att det handlar om hans heder, och att kritiken gäller hur han agerat i sin roll som ordförande. Rigborn menar också att varumärket Tunabyggen tagit allvarlig skada av debatten, som han helst sett skötts internt inom styrelsen.

– Varumärket är raserat. Medarbetarna säger det. De träffar hyresgäster och andra varje dag. Nu ska jag se till att medarbetarna får det stöd de behöver. Jag ska också verka för att ta tillbaka lite av den förlust vi gjort, minimera skadan. Jag ska prata med folk.

Turbulensen lär med säkerhet också komma upp vid nästa styrelsemöte. Ledamoten Lars Jansson (S) har även begärt en diskussion om styrelseledamots roll i ett bolag som Tunabyggen.

– Det är lite annorlunda att vara ledamot i ett bolags styrelse än i en kommunal nämnd, säger Olle Rigborn.

Mer läsning

Annons