Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CCS går framåt

/

– Det här är jättespännande och viktigt för att vi ska kunna behålla vår konkurrenskraft, säger CCS vd Jonas Nilsson sedan det blivit klart att Borlängeföretaget förvärvar hygienverksamheten inom Kemetyl.

Annons

– Vi har jobbat länge för det här och nu tar vi ett stort steg framåt. Vi får en bättre balans i våra affärer mellan olika distributionskanaler, mellan olika produktkategorier och mellan olika geografiska marknader, säger han.

CCC, Clean Chemical Sweden AB, ägs sedan i maj tillsammans med Opus Health Care, av riskkapitalbolaget Segulah.

I det korta perspektivet innebär förvärvet ingen större förändring för de cirka 160 anställda i Borlänge.

– Vi får nya kollegor och lite mer att göra, men vi kommer inte att flytta produktion i någon större omfattning. Den stora vinsten är att vi utifrån ett nordiskt perspektiv får en bättre position, vilket är viktigt i vår utveckling.

– Vi stärker helt enkelt vår ställning på den nordiska marknaden för egenvårdsprodukter, breddar vår produktportfölj och får ännu bättre möjligheter att utveckla nya produkter tillsammans med våra kunder, säger Jonas Nilsson.

Han konstaterar vidare att förvärvet på lång sikt ger bättre förutsättningar att växa.

– Ja, både när det gäller koncernen som helhet och vad man kan kalla huvudkontoret i Borlänge. För mycket av den gemensamma administrationen och stödjande funktioner till andra delar av koncernen som har kontor i andra länder sköts från Borlänge, säger Jonas Nilsson och fortsätter:

– Vi har all vår utveckling i Borlänge, ekonomifunktion samt övergripande marknads- och försäljningsorganisation och på sikt kommer det här naturligtvis att innebära att vi får bättre förutsättningar att utveckla det vi håller på med i Borlänge.

Även om förvärvet av Kemetyl inte innebär rekryteringar i större omfattning i Borlänge så behöver CCS förstärka på några nyckelpositioner.

– Ja, just nu söker vi bland annat en marknads- och försäljningsdirektör och inköpare, säger Jonas Nilsson.

Annons