Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bullervall dämpar störningar för närboende

/
  • Johan Hjerpe från Miljö och Jan-Olov Johansson från Entreprenörssamordning har arbetat med projektet bullervall på Savelgärdet.
  • Jan-Olov Johansson från Entreprenörssamordning och Johan Hjerpe från Miljö, har arbetat med projektet bullervall på Savelgärdet.

Skrothanteringen vid SSAB medför en del buller.
Nu ska närboende bli mindre störda.
En bullervall har anlagts på Savelgärdet.

Annons

Bullervallen på Savelgärdet är klar och enligt SSAB har grannar till Savelgärdet redan hört av sig och sagt att de märker skillnad.

Vallen ska ge omgivande bebyggelse ett buller- och insynsskydd. Det är främst skrothanteringen som medför buller, främst nordost om anläggningen.

– Så som terrängen ser ut runt verksområdet kan man inte ta bort störande ljud helt och hållet. Men om vi i detta fall ändå har fått en märkbar förbättring känns det riktigt bra, säger Jonas Larsson, miljöchef på SSAB i Borlänge, i ett pressmeddelande.

Bullervallen är 270 meter lång, 39 meter bred i foten och sex meter hög. Enligt SSAB kommer den att gräsbesås och lutningen på slänterna är sådan att gräsklippning ska kunna genomföras.

Främst är det schaktmassor från sommarens arbete med den nya kylsträckan i varmvalsverket som bidragit till bullervallen.

Mer läsning

Annons