Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruksfestival med ormar och jujutsu

/
  • Framträdande. Medwind, Oh Happy Day och Stone Cake var några av de som uppträdde på Bruksfestivalen.
  • Nyfiken. Femåriga Rikard Lundgren passade på att ställa en massa frågor om ormarna.
  • Bra studs. Johannes Thorell slog volter i den fem meter höga rutschbanan på Gammelgården i lördags. Det var nämligen 24:e upplagan av Järnklubbens Bruksfestival. Vädret var strålande och aktiviteterna många. En hel del SSAB-anställda med familjer var där för att umgås och ta del av alla arrangemang.
  • Fängslande. Rebecka Anderssén och Emilia Malm med flera demonstrerade jujutsu.
  • Kampsporter. Judo, jujutsu och brottning visades upp på eftermiddagen. Många tittade nyfiket på men få ville gå upp och prova på att brottas.

Annons

I lördags var det drag på Gammelgården i Borlänge. Domnarvets Fritidsstiftelse, Järnbruksklubben, bjöd in samtliga SSAB-anställda med familjer till Bruksfestival 2007, den 24:e i ordningen. Vädret var toppen, aktiviteterna många och besökarna ännu fler. Det fanns en hel del att sysselsätta sig med under dagen. För barnen lockade ponnyridning, hoppborg och den fem meter långa uppblåsbara rutschbanan.


Dessutom tillverkade Tove Hjelm ballongskulpturer i långa rader. Yankee Car Club visade några riktigt fina gamla klassiker, medan polis och räddningstjänst lät besökarna ta del av något modernare fordon. Många besökare smög sig nyfiket in i vagnen där Tajsto Hakanen visade ormar. En av dem, femåriga Rikard Lundgren, hade en massa frågor som han fick svar på. "Gosar du med ormarna" undrade en annan besökare, varpå hon fick en redogörelse om att ormar känner på lukten vem det är som håller i dem.

Ja, många frågor blev det under dagen. För de som var intresserade av att veta mer om mynt så fanns Falun/Borlänge myntklubb på plats för att bland annat värdera mynt. Innan avslutningen var det uppvisning av olika kampsporter, brottning, jujutsu och judo. Besökarna fick chansen att själva gå upp på mattan och brottas, men de flesta valde att sitta kvar i gräset och njuta av resterande Bruksfestival 2007.

Mer läsning

Annons