Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brotten minskar på Bullermyren

/
  • Fullsatt. Många ville vara med och diskutera vad man kan göra åt brottsligheten och hur Bullermyren ska bli en tryggare plats att bo.
  • Temakväll. Inbjudna på mötet var bland annat närpolischef Erik Gatu och Sonja Sahlin från brottsförebyggande rådet.

Annons

Bullermyren är ett område som varit utsatt för mycket brott. Något som de boende inte längre tänker finna sig i.

Därför startade Hyresgästföreningen nyligen en projekt, tillsammans med polis, BRÅ, Tunabyggen och kommunens fältvärdar för att öka tryggheten på Bullermyren.

I går kväll träffades man tillsammans med de boende för en första temakväll.

Många hade slutit upp och närpolischef Erik Gatu började med en positiv nyhet.

Kriminaliteten i området har redan börjat att minska.

- Fortsätter den positiva trenden så tror jag att ni kan nå målet, säger Erik Gatu som poängterade vikten av att anmäla alla brott.

Den statistik han redovisade visade att generellt har brotten på Allfarvägen, Bondegatan och Betesgatan minskat från mars 2005 fram till nu.

Mest markant skillnad var det på Betesgatan, där det till exempel anmäldes 14 bilinbrott perioden 05-06 och endast fyra under perioden 06 fram till nu.

- Det kan bero på att vi bland annat förstärkt garageportarna där, informerade områdesvärden Eva Berggren.

Det finns dock en brottstyp som visar på en motsatt trend och det är klottret, som har ökat rejält.

Och att det är ett stort problem på Bullermyren märktes bland mötesdeltagarna, som diskuterade livligt lösningar på hur man ska komma åt det.

- Man ska komma ihåg att de som klottrar inte klottrar där de bor utan där det är bra ytor och där de får vara ifred, säger Tyko Persson som är rektor på Maserskolan.

Sonja Sahlin från Brottsförebyggande rådet berättade om deras nya projekt "Tagga ner" för att komma åt klottret. Hon överlämnade även en pärm med allehanda tips för en tryggare boendemiljö till Hyresgästföreningens ordförande Rune Hjort.

Ett steg i rätt riktning är att Tunabyggen lovar säkrare dörrar, bättre belysning och säkrare förråd när de nu renoverar och bygger nytt i området.

- De gamla förråden är byggda för att folk är hederliga, var det någon som sade.

Mer läsning

Annons