Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i byggnad på Nygårdsvägen – polisen misstänker mordbrand

Det började brinna i en byggnad på Nygårdsvägen i Borlänge på onsdagskvällen. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Inom loppet av ett par timmar brann det på sammanlagt tre ställen och hundpatruller genomsökte området.

Annons

Branden uppstod i en elfirma och räddningstjänsten kom snabbt till platsen. Larmet om branden inkom till SOS Alarm vid 19:16 på onsdagskvällen. Enligt uppgift brann det då även i en container.

– Den verkar ha startat i någon kabeltrumma i anslutning till en vägg. Räddningstjänsten hann släcka den innan den hann spridas vidare, säger Jonas Häll, vakthavande befäl hos polisen.

Med tanke på att branden lätt hade kunnat sprida sig finns misstankar om mordbrand.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand och ska göra en ordentlig brottsplatsundersökning, säger Jonas Häll.

Under kvällen uppstod ett flertal bränder i Borlänge och polisen hade flera bilar ute för att undersöka de brandplatserna.

Strax efter 17 kom det första larmet om en gräsbrand vid Studievägen där en bänk och ett tygstycke har brunnit. En timme senare kom nästa larm om en brand på Rustas kajplats på Norra Backa.

– Uppenbarligen är det ju några som tänder på, så vi har även hundpatruller ute för att se om vi hittar något, säger Jonas Häll.

Vid 01-tiden natten mot torsdagen hade ännu inget frihetsberövande gjorts i samband med bränderna.

Polisen vill gärna ha in tips om någon får syn på något på 114 14.

Mer läsning