Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borta bra, men hemma bäst

/
  • Bra respons. Hanna Husáhr och Nils Klöfver tycker att det ska bli kul att spela på hemmaplan, bland annat för att man får så bra espons av publiken.
  • Ge och ta. För Hanna Husáhr och Nils Klöfver handlar musiken om att både kunna ge och ta. – Musiken går åt olika håll och man måste lyssna för att följa med, säger Hanna.

Annons

Båda två har vistas utomlands en tid, Nils i London och Hanna i USA och det går inte att ta miste på deras glädje att få spela på hemmaplan.

- Dalarna på sommaren vid midsommartid är så otroligt vackert. Då ska man spela i en kyrka, man bara måste göra det, säger Hanna som kommer att sjunga.

Det är just i kyrkor som två av de tre konserterna kommer att vara och den tredje, eller rättare sagt den första, på Vasabryggeriet.

- Det blir väldigt intima konserter eftersom salarna är så små, säger Hanna.

- Det är som är så roligt med det är att jag som gitarrist kan spela väldigt ljust och det kommer ändå att höras. I stora konsertsalar skulle det inte göra det, säger Nils.

Idén till både konserterna och till att blanda klassisk musik med visor kom från Nils.

- Jag hade en idé. En ypperlig sångerska som kan opera, så det blev opera som möter visa. Det kommer vara stora stycken av bland annat Mozart och en hel del svenska stycken och visor, säger han.

Visorna har de bland annat hämtat från Dan Andersson, Ted Gärdestad och Jocke Berg från Kent. Tanken är att det ska finnas något för alla men att alla kanske inte ska gilla allt.

- Det blir en enkel konsert på något vis. Inga konstiga, komplicerade stycken, utan välkända. Det blir nästan naket, säger Hanna.

Både Hanna och Nils har äslkat musik sedan de var små och de vet hur tuff musikbranschen är.

- Det är viktigt att ha en passion i livet och göra det man verkligen brinner för. Utan uppskattningen från andra hade jag nog lagt av, säger Hanna som till hösten ska tillbaka till USA för att jobba med en producent där.

Ingen av de vill bara leverena det som står i några notpapper utan de vill att folk ska känna något när de lyssnar. Och båda tror att musik handlar mycket om hur man är som person.

- Människor spelar som de är, säger Hanna.

- Ja, två olika gitarrister kan spela samma stycke men ändå låter det olika, inflikar Nils.

Mer läsning

Annons