Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängeskola får kritik

Skolinspektionen kräver att Domnarvets skola rättar till flera brister.
Beslutet har kommit efter en anmälan från en förälder till en tidigare elev på skolan.

Annons

En elev vid Domnarvets skola fick inte det stöd han var i behov av. Det menar en förälder till eleven. Föräldern har anmält detta till Skolinspektionen och menar också att skolan har brustit i sin information till föräldrarna samt att eleven har blivit utsatt för kränkande behandling av elever och personal.

Skolinspektionen har nu kommit med sitt svar och man kräver att skolan rättar till en del brister. Skolinspektionen menar att skolan inte har gjort en tillräckligt djup utredning av elevens stödbehov. "En skola kan i sin uppföljning och utvärdering inte nöja sig med att konstatera att en elev saknar motivation eller inte är samarbetsvillig", skriver Skolinspektionen i sitt beslut.

Skolinspektionen beordrar nu Borlänge kommun att senast den 25 april i år vidta åtgärder så att elever får det särskilda stöd och den rätt till utbildning som de har rätt till. Man menar att kommunen måste se till att elevers frånvaro och behov av särskilt stöd utreds samt se till att åtgärdsprogram utarbetas på ett fungerande sätt.

Skolinspektionen menar dock att kommunen i aktuellt fall har följt bestämmelserna när det gäller att motverka kränkande behandling samt ge information till föräldrar.

Mer läsning

Annons