Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänges bästa grannar

/
  • Alla de här (och några till) har blivit nominerade till Årets granne i Borlänge: Bakre raden: Bertil Ödmark, Hans Haglund, Christer Strandberg, Gun Drotz, Eva Jansson, Per-Arne Eriksson och Tore Hansson. Främre raden från vänster: Ulla Andersson, Raiman Darman, Gunborg Andersson och Inga-Lill Hansson.

Årets grannar i Borlänge är utsedda för första gången. Och det är inte bara de som nu innehar titeln som ska vara stolta; det ska alla nominerade också, enligt Olle Rigborn, styrelseordförande på Tunabyggen:
– Det är något helt fantastiskt; att någon i just er trappuppgång tycker att ni gjort något speciellt. Tack för att ni finns!

Annons

Det var högtidligt i Hyresgästföreningens vackra lokaler på Wallingatan när Årets granne i går kväll utsågs i Borlänge. Idén kom upp på ett möte med Tunabyggen för en tid sedan.

– Vi vill göra hyresgästerna mer delaktiga och det här tror vi är ett bra sätt att lyfta fram dem, säger Eva Lingvall som är verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Ett 20-tal personer har blivit nominerade av sina grannar och en jury bestående av Eva Lingvall och Rune Hjort från Hyresgästföreningen samt Olle Rigborn och Elisabet Söderlund från Tunabyggen har utsett vinnare i tre kategorier.

I går kväll bjöds samtliga nominerade på internationellt julbord som Tjärnkraft gjort samt underhållning av Trio Fobi. Då presenterades också de tre vinnarna.

Bengt Kellerman i Jakobsgårdarna vinner en kategori för att han har medverkat till ökad trygghet i bostadsområdet. Han är ansvarig för den självskötsel som finns i området och är en positiv person som drar med sig de andra, vilket gör att grannarna lär känna varandra och känner sig tryggare.

Per-Arne Eriksson i Skräddarbacken vinner en kategori för att han visat extra omtanke och medmänsklighet om sina grannar, bland annat för att han alltid ställer upp för grannarna och ordnar aktiviteter som främjar gemenskapen.

– Jag är omtumlad och glad. Det här är en sporre att fortsätta, säger han.

Den sista kategorin är för att man varit delaktig i förbättring av den gemensamma boendemiljön. Det priset går till elvaåriga Raiman Darman som gjort en ritning på sex-sju sidor över hur hon vill förändra lekparken på Hagalund där hon bor.

– Hon får priset för sitt engagemang och sin fina detaljerade beskrivning som vi nu också ska ta tag i och bygga om lekparken, säger Olle Rigborn.

Raiman själv är väldig glad över att hennes förslag fått så gott mottagande.

– Jag satt bara vid köksfönstret och tittade ut när jag kom på det, berättar hon.

De tre pristagarna får presentkort på 3000 kronor och alla de övriga nominerade får biobiljetter och diplom. Redan nu är det bestämt att Årets granne ska utses även nästa år.

Mer läsning

Annons