Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänges äldreboenden berikas med konst: "Väldigt roligt"

Nu ska Borlänges äldre få en lite roligare miljö, då konst och gamla Borlängebilder ställs ut på flera boenden.

Annons

Mer läsning för Plus-kunder: Nycklarna till ett längre liv: "Inte nödvändigt att känna att du nästan dör av ansträngning"

Är du inte prenumerant på något av våra nyhetspaket? Teckna Plus i dag!

Idén grundade sig i ett medborgarförslag som lämnades in till kulturnämnden där det föreslogs att konst från kommunens konstinnehav skulle ställas ut på äldreboendena. Nu har kulturnämnden sagt ja till förslaget.

– Det finns mycket konst som står i förråd och inte är placerad någonstans för tillfället. Så det är väldigt roligt att det kan visas och bytas ut med några månaders mellanrum på varje boende, säger Johanna Carlsson, kultursekreterare, i ett pressmeddelande från Borlänge kommun.

Bild från konstutställningen på Hällsjöhemmet.

Hällsjöhemmet är enligt kommunen det första äldreboendet som nappat på förslaget, och där finns det i nuläget tre mindre utställningar på tre olika avdelningar. Förutom tavlor från kommunen så finns även gamla Borlängebilder från kommunens bildarkiv att beskåda.

Tanken är att konstutställningar ska rotera mellan olika avdelningar och boenden. Kungsljuset blir nästa boende att få en utställning. Om fler äldreboenden vill ha en utställning kan man höra av sig till Kulturenheten på kommunen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons