Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängelag vidare i Vi i femman

/
  • Klass 5A tog jublande hem segern i den sista kvartsfinalen i Vi i femman i går. Agnes Hill (i blå tröja) och Lukas Hagberg (i röd tröja) såg till att klassen tog sig till semifinal.
  • Alla i klassen visade sitt stöd för klasskompisarna som tävlade.
  • Vi i femman direktsänds i P4 Dalarna. Gårdagens kvartsfinal avgjordes i Kvarnsvedens skolas matsal.

Man skulle kunna säga tredje gången gillt.
Kvarnsvedens skola besegrade i dag Aspebodaskolan i den sista kvartsfinalen i Vi i femman.
– Det var roligt att vara med och roligt att vinna, säger Agnes Hill i det vinnande laget.

Annons

Den sista kvartsfinalen i Dalarna i Vi i femman avgjordes i går i Kvarnsvedens skolas matsal. Två andra Borlängelag har den senaste tiden kämpat om en semifinalplats i tävlingen, utan att lyckas. Frågan var nu om det skulle bli tredje gången gillt när Lukas Hagberg och Agnes Hill i klass 5A från Kvarnsvedens skola mötte femteklassarna Åse Sikström Kringstad och Jesper Nillius från Aspebodaskolan.

Hejarramsorna från publiken gjorde att stämningen var hög.

Tävlingen inleddes med snabbfrågor där lagen fick frågor inom ämnen som geografi, matematik och film. Kvarnsvedens skola tog här ledningen med 3-1.

Ledningen höll i sig ända till det avgörande momentet stegen. Faluklassen valde här den högsta svårighetsgraden, nivå 5, på frågan som handlade om ett hav. Borlängelaget valde nivå 2. När domaren konstaterade att rätt svar var Medelhavet bröt ett jubel ut bland eleverna från Kvarnsvedens skola. Det innebar att laget hade svarat rätt och vunnit. Den slutgiltiga ställningen blev 20-14.

Efter tävlingen kunde man slå fast att Borlängelaget inte hade svarat på alla frågor, men att man endast hade svarat fel på en fråga av dem man svarade på. Varken Agnes Hill eller Lukas Hagberg i det vinnande laget tyckte att frågorna var svåra.

– Det var roligt att vara med och roligt att vinna, säger Agnes Hill.

Agnes och Lukas ska nu ladda inför semifinalen.

– Vi ska läsa tidningar, träna på frågesportsfrågor och kolla på nyheterna, förklarar Lukas.

Nästa tävling för Borlängelaget blir på torsdag när Kvarnsvedens skola möter Gärde skola från Leksand i en semifinal. Tävlingen direktsänds i P4 Dalarna.

Mer läsning

Annons