Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängefesten ställs in

Annons

Ikväll skulle kommunfullmäktige ha beslutat om Borlängefesten får arrangeras på Domnarvsallen eller inte. Bolanche har sökt serveringstillstånd för alkohol.

Men ärendet kan strykas från dagordningen.

Igår beslöt nämligen Bolanche att ställa in festen.

- Ja, det blir ingen fest i år, säger Loa Anderzon, Bolanche.

- Efter all turbulens som varit har vi beslutat att inte köra i år. Visst är det tråkigt. Det är ju en folkfest som många sett fram emot.

Festen har under de senaste åtta åren arrangerats på Stationsgatan och lockat tusentals besökare. Men då gatan i år är föremål för ombyggnad är det inte möjligt att hålla arrangemanget där. Bolanche sökte därför tillstånd att få flytta festen till Domnarvsvallen.

Något som fick en del politiker att gå i taket, med motiveringen att idrott och alkohol inte hör ihop. Andra ledande politiker deklarerade att de inte ser några konstigheter i att tillåta festen där. Det pågår ju inget idrottsevenemang under festen. Kommunalrådet Kenneth Persson (s) har också deklarerat att kommunens riktlinjer för serveringstillstånd ska ses över under hösten, för att man ska slippa liknande debatter i framtiden.

Med andra ord var det bäddat för en lång och het debatt vid kommunfullmäktiges sammanträde ikväll, dit ärendet förts utan att socialnämnden fått säga sitt. Men nu blir det alltså ingen diskussion, då arrangemanget inte blir av.

- Man har blandat in fotbollen, men det spelas ingen fotboll under arrangemanget, säger Loa Anderzon som inte förstår varför den geografiska placeringen ska vara av så stor betydelse.

Han pekar dessutom på att IK Brage inte heller skulle stå som arrangör. All turbulens fick till slut arrangerande Bolanche att blåsa av arrangemanget och stoppa planeringen.

- Vi får se om vi tar nya tag nästa år.

Mer läsning

Annons