Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge får behålla en polisstation

/

Borlänge får behålla en polisstation.
Protesterna har gett resultat.
Det menar Ulla Olsson (M), vice ordförande i polisstyrelsen.
– Det lönar sig at strida för det man tror på.

Annons

Polisen blir kvar i nuvarande polishus i Borlänge - om än färre till antalet och på mindre yta än i dag.

Ulla Olsson säger att det är en kompromiss som polisstyrelsen ställt sig bakom - och som går att acceptera. Falun får sitt rättscentrum och Borlänge en polisiär närvaro som politikerna kan acceptera.

Exakt hur många tjänster som hamnar i Borlänge är inte helt klart, men Ulla Olsson säger att det kan bli ett 60-tal jämfört med dagens cirka 145. Ordningspolisen delas mellan Falun och Borlänge, liksom ungdomspolisen. Ett antal utredare och en reception blir det också i Borlänge.

Hon säger att beslutet också är positivt för fler kommuner, med tanke på Borlänges geografiska läge. Ulla Olsson är nöjd med kompromissen, och menar att den kraftiga opinionen i Borlänge haft betydelse.

– Det tror jag absolut. Jag har personligen också bråkat ganska mycket i frågan. Det lönar sig att vara med och strida för det man tror på.

Nu har Dalarna sagt sitt i polisfrågan:

– Nu beror allt på vad rikspolischefen säger om förslaget, konstaterar Ulla Olsson.

Kommunalrådet Kenneth Persson (S) välkomnar beskedet:

– För oss i Borlänge känns det som en seger. Det viktiga är att polisstationen blir kvar, och med ett innehåll.

Kenneth Persson säger även att verksamheten Barnahus inte ingått i utredningsuppdraget och blir kvar. Även han menar att opinionen haft stor betydelse, och han gläds åt att man i Borlänge varit politiskt överens om tagen:

– Det lönar sig att engagera sig i samhällsfrågor och det känns bra att det blev ett annat utfall än vad som var tänkt från början.

Mer läsning

Annons