Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilprovningen får miljöpris

/
  • Miljöpriset 2006. Miljönämndens ordförande Marianne Qvist delade på fredagen ut kommunens miljöpris 2006 till Robert Helding och P-G Hellstrand vid Bilprovningen i Borlänge.

Annons

Under förra året inleddes vid Bilprovningen i Borlänge en miljökampanj där man informerade sina kunder och bilens negativa inverkan på vår miljö. Syftet har varit att påverka bilägarens attityd och beteende när det gäller hållbart resande.

Till exempel har man upplyst bilägare med äldre fordon att dessa utgör en större miljörisk än nya bilar med modernare motorer.

- Vi försöker helt enkelt ge lite tips och råd om hur ens resande kan bli mera miljövänligt. Det är något som de allra flesta av våra kunder också uppfattat som positivt berättade P-G Hellstrand, besiktningstekniker vid stationen i Borlänge.

Miljönämndens motivering till att ge miljöpriset 2006 till Bilprovningen lyder:

"Bilprovningen har visat ett tydligt samhällsansvar genom att i samverkan med kommunen informera Borlänges bilister om bilens påverkan på miljön. Denna samverkan är ett viktigt bidrag till att lösa ett av våra mest svårlösta miljöproblem, den globala uppvärmningen".

- Vi hoppas att ni nu fortsätter detta fina arbete, uppmanade miljönämndens ordförande Marianne Qvist , s, när hon överräckte prischecken på 10 000 kronor.

Bilprovningens distriktschef Robert Helding var givetvis strålande glad över utnämningen.

- Det är ett mycket hedervärt pris och pengarna ska gå till vår personal som får fundera ut något miljömässigt sätt att använda pengarna på, sade han och lovordade också Borlänge kommuns initiativ till miljöarbetet.

- Borlänge är den enda kommun i landet som kontaktat oss och velat samarbeta kring miljöfrågor. Det är något man kan vara stolt över. Vi ska nu jobba vidare på samma linje och har även en hel del nyheter på gång vad det lider. Bilprovningens verksamhet är numera miljöcertifierad och bland annat kommer vi framöver att införa nya former av testmetoder vid våra stationer, avslutade Robert Helding.

Mer läsning

Annons