Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om permanent skola i Torsång före sommaren 2012

Skolfrågan i Torsäng/Ahlsbäck har lindrigt uttryckt dragits i långbänk. I går enades barn–och bildningsnämnden kring en gemensam viljeinriktning mot en permanent skola i Torsång före sommaren 2012.

Annons

Sedan Torsångs skola fick stängas igen efter mögelbekymmer 2009 har Torsångsbarnen gått i skola i Ahlsbäck. Men inte heller den skolan förefaller vara helt okej rent arbetsmiljömässigt. Sedan dess har turerna varit många om vad som ska hända med skolorna.

– Vi har tagit fram en modul till en provisorisk skola i närheten av den tidigare skolan i Torsång. Den kommer om bygglovet går i genom och tidsplanen hålls kunna stå klar till höstterminen 2012. I så fall är det en lösning för max fem plus fem år, säger Pär Jerfström, sektorchef på bildningssektionen.

Under tiden jobbar man vidare med att hitta en mer permanent lösning för framtiden. Samtidigt som man väntar på svar från en andra mätning från Ahlsbäcksskolan.

– Om proverna visar att det är en godkänd arbetsmiljö är ambitionen att stänga Ahlsbäcks bottenvåning och i stället bygga moduler med kombinerad kök och matsal på gården, säger Jerfström.

Nämndens nästa sammanträdde är planlagt till 25 januari.

– Men om vi får rätt svar under den närmaste tiden kommer vi sätta in en extranämnd för en snabb lösning, säger nämndens ordförande Mari Jonsson (S).

Enligt beräkningar kommer den provisoriska skolan i Torsång kosta minst en miljon mer per år jämfört med vad det kostar att vara i Ahslbäck.

– Det är en bra kompromisslösning att gå fram med två parallella bygglov. Det är av yttersta vikt att ha alla fakta på bordet innan vi går till beslut, säger Mari Jonsson.

Mer läsning

Annons