Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens Dag hjälper ekonomiskt svaga barn

/

För många barn är familjens ekonomi så pressad att det inte finns utrymme för aktiviteter under fritid eller lov. Nu erbjuder Borlänge Barnens Dagsförening ekonomisk hjälp till barn i behov av en fritid med lite guldkant.

Annons

– Hela tiden hör vi hur barnfattigdomen sprider sig. Vi börjar komma tillbaka till 1960-talet och behovet av ekonomisk hjälp verkar bara öka, säger Gunnar Eriksson, ordförande i Borlänge Barnens Dagsförening på vars hemsida (www.barnensdag.w.se) det nu går att klicka sig fram till en ansökan om ekonomisk hjälp till barn upp till 18 år.

– Vi har redan fått ett tiotal ansökningar utan att vi marknadsfört denna möjlighet att få hjälp. Nu väntar vi många nya ansökningar och är beredda att stötta barnen och deras familjer så långt det är möjligt, framhåller Gunnar Eriksson som är angelägen om att påpeka att det gäller barn i Borlänge.

– Vår förening arbetar helt ideellt och de medel vi får in ska oavkortat gå tillbaka till barnen i Borlänge. De ekonomiska villkoren har blivit allt hårdare och i dag är det många barn som kanske inte har möjlighet att delta i något på fritiden som kostar pengar. Det kan gäla aktiviteter under sommarlovet eller en friluftsdag i Romme Alpin, konstaterar Gunnar Eriksson.

– Det är hundra procent sekretess som gäller och det kommer främst att vara ensamstående fäder och mödrar som ansöker. Någon övre gräns för ansökan har vi inte satt utan det blir en bedömning av vad som är rimligt. Vi lämnar inga kontanter, enbart presentkort, påpekar Gunnar Eriksson.

– Behovet är utan tvekan mycket stort och ansökan kan exempelvis gälla att familjen inte har råd att ge barn en upplevelse som att åka med på skolresa eller friluftsdag. Det kan också gälla biljetter till badhuset, filmhuset eller avgifter till musikskolan, förklarar Gunnar Eriksson som går igenom ansökningarna tillsammans med Kerstin Gävert och Elin Ahrnesson går igenom ansökningarna om ekonomisk hjälp.

En hjälp föreningen hoppas ska nå många barn i Borlänge.

– Det är viktigt att satsa på närområdet, betonar Gunnar Eriksson.

Mer läsning

Annons