Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen fick eget Peace & Love

/
  • Wow. Emma Bäckman är en av barnen i Dala Flodas cirkusskola, och bjöd på otroliga konster. – Jag tränar mest cykling och akrobatik, berättar nioåringen efter föreställningen.
  • Pysselstuga. Hilma Hindsberg är i fullt sjå med att göra en mask. – Jag gör en flicka, men det är lite svårt, visar Hilma.
  • Modig lejonunge. Femåriga Emma Davidsson var inte alls rädd där hon satt på hästryggen. Har du tittat dig i spegeln? – Ja, jag är ett lejon för jag dansade Lejonkungen med Smådansarna nyss.
  • Skojigt stoj på barnens festival. Syskonen Elsa och Ludvig Klyftell var ena riktiga hejare på att kasta boll, då Barnens Peace & Love ägde rum i Humleparken på lördagen.
  • Sicken clown. Clownen Manne uppträdde på barnens festival, och busade rejält med de små. En hjälpsam liten åskådare gav Manne sin hatt, som han själv bara sparkade iväg när han skulle ta upp den.

Annons

Lördagen var barnens dag. För första gången höll Barnens festival hus i Humleparken, och här rådde en färggrann härlighet.

Lite vid sidan av på gräsmattan står de ponnyhästar, som inte knatar runt med barn på ryggen, och tuggar hö. Framför en stor färgglad skiva målad som en clown står små killar och tjejer på kö och väntar på sin tur att kasta bollar i clownens mun.

Många barn och föräldrar hade hittat till Humleparken på lördag förmiddag, och ingen verkade besviken.

Vid ett pysselbord står dagiskompisarna Hilma Hindsberg och Alva Qvist och knåpar ihop masker av papperstallrikar.

- Mina syskon fick inte följa med, för de är bara tre, berättar femåriga Hilma, vars ansikte dagen till ära är målat som en rosalila fjäril.

Alva har precis varit och dansat med Smådansarna.

En populär figur var GB-gumman Maria Becker, som delade ut glass till alla barn med festivalpass. Detta kostade 50 kronor och innehöll biljetter till bland annat ponnyridning och ansiktsmålning.

Plötsligt hörs jubelrop och scenen intas av ett gäng cirkusartister. Det är Dala Flodas cirkusskola, under ledning av Britta Wåhlstedt, som gästar barnfestivalen med sina imponerande konster. Sex killar och tjejer i åldrarna 10 till 17 år bjuder på enhjulingsnummer, jonglering och akrobatik.

Den otroligt viga nioåringen Emma Bäckman lockar till sus bland publiken - är hon en flicka eller är hon en gummidocka?

Även Rädda barnen var på plats denna dag, och delade ut ballonger och pins till alla barn.

- Vi tyckte att det passade så bra, bara namnet, Peace & Love, är ju så fint att man bara kan dö. Vuxna ska sprida kärlek till våra barn, säger Ann Cecilia Thenander.

Emma Davidsson är fem år och har precis hoppat av hästen.

- Det här är tredje gången jag rider i hela mitt liv, berättar en stolt liten Emma, som inte alls tycker att det är läskigt.

En populär herre denna dag var Clownen Manne, som busade för alla stora och små.

- Hej hej, vinkar barnens egen clown, och möts av ett hundratal små viftande händer.

Mer läsning

Annons