Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för flera väpnade rån

Annons

De två misstänkta männen är inte från Borlänge, den 28-årige mannen är från Huskvarna och den 24-årige misstänkte är hemmahörande i Härnösand.

Det var den 9 december förra året som en maskerad rånare klev fram till en av kassorna på Hemköp Tjärna Ängar. Mitt framför massor av ögonvittnen tog mannen fram en pistol och tvingade till sig pengar ur kassan. Långt senare, den 23 januari i år, anhölls 28-åringen från Huskvarna, misstänkt för det grova rånet som han även har erkänt

Han och den 24-årige mannen åtalades även för ett rån mot en bilist samma helg. Det var när en man stod och tankade sin bil vid en bensinstation på Siljansvägen, som två rånare angrep honom. De tog hans pengar och värdecheckar för 10 000 kronor. Efter det tvingades rånoffret köra gärningsmännen till en bankomat och ge dem kontokoden. Männen körde sedan därifrån i den rånade mannens bil. Ett liknande rånöverfall inträffade senare samma dygn på Hagalund, men det rånet misslyckades. Enligt åklagaren är det även 28-åringen och 24-åringen som utfört dessa brott, men båda förnekar.

Mer läsning

Annons